skip to Main Content

Zložljivi stol lahko z drugo besedo imenujemo tudi večnamenski stol. Zaradi njegove funkcionalnosti, dodelane izdelave, preprostosti in praktičnosti se zanj odloča vedno večji krog uporabnikov. Zložljivi stoli so primerni za domačo uporabo, gostinstvo ,kmečke turizme, večnamenske dvorane,.. Zložljivi stol je lahko odlična izbira pri vsakodnevnih opravilih od navadnega sedenja do zahtevnejšega kot je ribolov in podobno.

Prednosti zložljivih stolov :

  • odlikuje ga izredna lahkost in praktičnost
  • enostavna montaža stola in shranjevanje
  • vsestranska uporabnost
  • zložljivi stol je izdelan iz masivnega lesa

Zložljivi stoli ali večnamenski stoli so idealna rešitev za kupce, ki ljubijo praktičnost in enostavnost. Stol je tisti kos pohištva, ki se ga proda največ, saj vsakdo kupi več kosov.

Zakaj kupiti zložljivi stol?
Vselili ste se v novo stanovanje in se odločili da poleg vaše jedilne mize ne bo več kot štiri stolov. Pridejo ne napovedani obiski in vas je kar naenkrat osem. Dejstvo je, da po navadi ne predvidimo dodatnega prostora za shranjevanje dodatnih stolov. Morda tu pa tam se kakšen skriva v kotu kjer predvsem služi za odlaganje krame. Dokler ga ne potrebujemo ob jedilni mizi. V takih primerih so odlična rešitev zložljivi stoli.

Iz česa so izdelani zložljivi stoli?
Pri izdelavi zložljivih stolov še vedno prevladuje les kot material, poleg lesa pa je še tu kovina
in plastika. Leseni zložljivi stoli so na trgu že od nekdaj so odlična kombinacija za zložljive mize. Zaradi svojih lastnosti je les dandanes ponovno vse bolj cenjen, saj izhaja iz narave, diha, je lahek, a hkrati obstojen in trpežen, poleg tega pa daje prav posebne občutke topline in domačnosti.

Kje lahko uporabljamo zložljive stole?
Praktično zložljive stole najdemo že povsod. Nekateri uporabljajo zložljivi stol kot kuhinjski stol, še posebej tisti oblazinjeni so zelo udobni. Leseni zložljivi stoli so idealna rešitev za kratkotrajne dogodke kot so poroke, prireditve, predstavitve,.. Zložljivi stol je nepogrešljivi del kamping opreme, ribiške opreme,.. Zadnje čase se uveljavljajo tudi kot gostinski stoli. To pa predvsem zaradi praktičnosti in vse stranke uporabnosti.

Kateri zložljivi stol je najbolj priljubljen?
Eni izmed bolj priljubljenih režiserskih stolov so vsekakor režiserski stoli Regista. Izdelani so iz masivnega lesa v kombinaciji z zelo močno tkanino. Že po imenu sodeč jih lahko uporabljamo kot režiserski stol, vedno bolj pa se uveljavljajo kot vrtni stoli. Pri shranjevanju ne zavzemajo veliko prostora, saj se enostavno zložijo.

Ali so zložljivi stoli udobni?
Zložljivost in praktičnost ni edina pozitivna lastnosti zložljivega stola. Zložljivi stoli so lahko tudi udobni. Zasnovani so tako, da nudijo oporo, hkrati pa so trdni in stabilni. Dejansko združujejo vse lastnosti običajnih stolov na štirih nogah le , da imajo še ostale prednosti.

Cenovna dostopnost zložljivih stolov
Tisti enostavnejši zložljivi stoli, preprostih linij, po navadi z lesenim sedalo so vsekakor cenovno bolj dostopni kot tisti bogati z oblazinjenim sedalom in ergonomsko oblikovanim ogrodjem.

Življenska doba zložljivega stola
Ogrodje iz lesa ali kovine ima najdaljšo življensko dobo v primerjavi z tistimi iz pvc-ja. Še vedno pa velja dejstvo, da lesu lahko življensko dobo podaljšamo z rednim čiščenjem in vzdrževanjem. Torej velja pravilo, če boste z zložljivim stolom ravnali primerno ga boste imeli več desetletij.

Back To Top