skip to Main Content

Prikazovanje 1–12 od 18 rezultatov

Jedilna miza predstavlja del pohištva brez katerega dom ne obstaja. Jedilne mize nas praktično spremljajo pri vsakodnevnih opravilih od zajtrka, kosila ,večerje ali pri kratkotrajnih prigrizkih. Miza predstavlja center našega gospodinjstva, ravno zato je potrebno izbrati pravo. Všeč nam mora biti v vseh pogledih, tako materialu, velikosti kot tudi v funkcionalnosti.

Jedilne mize iz naše ponudbe združujejo oboje. Kuhinjske mize ali jedilniške nudimo z raztegljivo funkcijo ali brez, izdelane iz različnih materialov in oblik. Med ene izmed najbolj prodajnih miz spada hrastova miza.

Jedilne mize in stoli morajo biti predvsem skladne z vašo kuhinjo. pri nas nudimo različne tipe miz:

  • jedilne mize iz masivnega lesa
  • kuhinjske mize iz masivnega lesa in furnirane mizne plošče
  • jedilniške mize iz iverala
  • jedilne mize z kovinskimi nogami
  • jedilne mize iz modernih materialov , pvc, polietilen…

Če med ponujenimi dimenzijami ne najdete svoje ni problema, jedilno mizo vam izdelamo po vaših dimenzijah. Jedilnica je prostor namenjen družini in prijateljem, zato naj bo prijeten kotiček vašega doma.

Bi si želeli ponudbo jedilne mize? Akcija, z klikom enostavno pošljite povpraševanje.

Jedilne mize spadajo v osrčje naše kuhinje, jedilnice ali dnevne sobe. Gre za enega izmed najpomembnejših kosov pohištva od katere se največ zbiramo bodisi ob zajtrku, kosilu ali večerji. Pogosto otroci radi ob jedilni mizi delajo domače naloge ali ustvarjajo. Torej jedilna ali kuhinjska miza predstavlja središče našega bivalnega prostora. Izbiramo lahko med pravokotnimi, okroglimi ali ovalnimi jedilnimi mizami. Največkrat pa se odločimo za raztegljive jedilne mize. To so veliko bolj praktične mize od ostalih in nam nudijo dodaten prostor le po potrebi.

Kakšne jedilne mize poznamo?
Raztegljive jedilne mize so vedno prava odločitev.
Takšne jedilne mize nudijo raztegljive elemente, s pomočjo katerih celotno mizo v nekaj preprostih korakih podaljšate ter tako pridobite več mest za jedilne stole. Ta rešitev se je večkrat pokazala za izjemno praktično še posebej če se znajdete v vlogi organizatorja družabnih večerov ali rojstno dnevnih zabav. Zložljive mize v primerjavi z klasičnimi mizami niso raztegljive.

Manjše jedilne mize so bolj elegantne in predstavljajo večno klasiko.
Tisti ki niste pristaši ogromne kuhinjske mize ali niti ne razpolagate z velikim prostorom, so odlična izbira jedilne mize manjše dimenzije. Nudijo dovolj prostora za prijetno večerjo v dvoje. Na trgu obstaja ogromno različnih modelov od klasike z pravokotnimi robovi do okroglih in ovalnih linij.

Okrogle ali ovalne jedilne mize?
Ovalne jedilne mize delujejo bolj elegantno, moderno in se odlično obnesejo v vsakem prostoru. Ergonomske neprekinjene linije prispevajo dodatno mero elegance, taka miza bo zlahka prevzela osrednjo vlogo v prostoru. Vedno večjo priljubljenost imajo jedilnice z okroglo mizo, komunikacija pri taki mizi je bistveno lajša in prijetna. Namreč za okroglo kuhinjsko mizo se člani lahko pogovarjajo brez nagibanja in obračanja glave. Poleg tega za okroglo jedilno mizo je vsako mesto najpomembnejše.

Pravokotne jedilne mize so klasika med kuhinjskimi mizami.
Pravokotna miza je še vedno najbolj pogosta izbira za našo jedilnico. Preverjena rešitev ki navdušuje z praktičnostjo in funkcionalnostjo. Pravokotne jedilne mize ne zavzemajo veliko prostora, z njimi enostavno kombiniramo kuhinjske stole ob njih lahko namestimo tudi klopi.

Kakšne velikosti naj bo kuhinjska miza?
Zelo pomembno je, da vsaka oseba ki sedi za mizo počuti udobno, ima dovolj prostora in brez težav poje svoj obrok. To ni vse odvisno zgolj od mize ampak tudi položaja sedenja in prostora za roke in noge. Nesojeno pravilo pravi, da vsak uporabnik mize bi moral imeti na ploskvi mize površino v meri približno 40×60 cm, to je namreč površina ki jo potrebuje povprečna odrasla oseba za udobno sedenje.

Kako velika naj bo nova kuhinjska miza?
V idealnem primeru mora imeti seveda vsaka oseba, ki sedi za mizo, dovolj prostora, da lahko brez težav poje svoj obrok in se pri tem udobno namesti. Pri tem ni vse odvisno zgolj od mize, saj pomembno vlogo odigrata tudi položaj sedenja in seveda prostor za roke in noge. Nikakor ne gre pozabiti tudi na prostor, ki ga ima vsaka oseba na voljo na vrhnji ploskvi mize. S pomočjo slednje lahko tudi na povsem preprost način izračunate, koliko ljudi lahko posedete za določeno mizo. To v primeru mize s pravokotno vrhnjo ploskvijo storite tako, da izmerite njeno površino, nato pa za vsakega gosta odmerite površino velikosti približno 40 x 60 cm. To je namreč prostor, ki ga odrasla oseba povprečne velikosti potrebuje za udobno sedenje. Pozabiti ne smemo na višino nog mize katera je prav tako ključnega pomena za udobno sedenje za mizo. Višino mize moramo uskladiti s višino kuhinjskih stolov. Svetujemo da mora biti višina sedalnega dela stola nekje 30 cm nižje od površine mize. Torej če so mize v povprečju visoke med 70 in 80 cm velja, da mora biti višina sedalnega dela stola me 40 in 50 cm. Če boste slednja pravila upoštevali potem bodo uporabniki vašega kuhinjskega omizja sedeli udobno. Poleg tega bodo sedeli v hrbtenici prijaznem položaju. To je zelo pomembno še posebej za tiste, ki za mizo preživijo več časa.

Masivne kuhinjske mize za tiste ki prisegate na masiven les.
Masivne jedilne mize so za tiste, ki prisegate na les. Take mize so bolj robustne in zelo stabilne, ne smemo zanemariti dejstva, da so to mize ki imajo najdaljšo življenjsko dobo. Poleg njih vedno dobijo primerno izbrani leseni stoli in drugi elementi.

Steklene mize so odlična izbira za moderne ambiente.
Steklo se že nekaj časa dobro uveljavlja kot dober material za pohištvo. Steklene kuhinjske mize imajo tanjšo mizno ploščo in delujejo moderno ter elegantno, prostoru vdahnejo dodatno mero modernosti. V primerjavi z masivnimi mizami delujejo manj robustno. Največkrat je steklo kombinirano z kovinskimi nogami, v kolikor pa želite še vedno ohraniti nekoliko topline se raje odločite za leseno podnožje. Poleg estetske vrednosti imajo steklene jedilne mize zelo enostavno vzdrževanje. Da bo vaša kuhinjska miza dogo ohranjala vrhunski izgled potrebujete le vlažno krpo in kanček dobre volje.

Podnožja kuhinjskih miz.
Od nekdaj smo vajeni miz z štirimi nogami. Na trgu pa se vedno bolj uveljavljajo jedilne mize z enodelnim podnožjem. Zračen dizajn omogoča nameščanje več kuhinjskih stolov okrog mize v primerjavi z klasično štirinožno konstrukcijo. Mizna podnožja niso izdelana samo iz lesa ampak tudi iz kovine ali umetnih materialov.

Mizne plošče kuhinjskih miz.
Najpomembnejši del jedilniške mize in hkrati tudi največji predstavlja mizna plošča. Izdelana je lahko iz različnih materialov. Izbira materiala je predvsem pogojena z materialom iz katerega so izdelane noge. Npr,. masivne jedilne mize imajo masivne ali furnirane mizne plošče, steklene mize imajo kovinske noge. Zadnje čase se pa ti materiali kombinirajo med sabo, les-kovina, steklo-les, les-pvc,…

Back To Top