skip to Main Content

Prikaz vseh 10 rezultatov

Podnožje za mizo je lahko leseno, danes pa prevladuje predvsem kovinsko. Mizne plošče in podnožje se morajo med seboj usklajevati tako vizuelno kot tudi funkcionalno.
Podnožja za mize iz naše ponudbe so različnih dimenzij in so primerna za vse dimenzije miznih plošč. Prisluhnimo željam vseh gostincev.

Mizna podnožna so najpomembnejši del za gostinske mize ali jedilne mize. Predvsem njihova izvedba vpliva na stabilnost mize. Uporabljamo jih v notranjih ali zunanjih prostorih gostinskih lokalov.

Glede na materiale izdelave poznamo:

  • kovinska mizna podnožja
  • lesena mizna podnožja
  • plastična mizna podnožja

Mizna podnožja so večinoma fiksna ali zložljiva. Slednja so zelo praktična za shranjevanje.

Kakšno mizno podnožje izbrati?
Kovinska mizna podnožja so odlična izbira saj jih lahko uporabljamo tako v zunanjih, kot v notranjih prostorih, medtem, ko so lesena podnožja primerna samo za notranjo uporabo. Izbira miznega podnožja je pa v dobi meri odvisna od velikosti in oblike mizne plošče. Pred izbiro podnožja najprej preverite kakšna bo velikost mizne plošče. V primeru večje mizne plošče svetujemo dvojno podnožje katero prenese večje obremenitve. Poleg funkcionalnosti in trdnosti je pomembna tudi estetika. Torej če imamo okroglo mizno ploščo potem svetujemo okroglo podnožje v primeru oglate plošče pa oglato podnožje.

Dimenzije miznega podnožja
Torej dimenzije miznega podnožja prilagajamo dimenzijam mizne plošče. V kolikor bomo to upoštevali bodo mize trdne in stabilne. Višina kovinskega podnožja v največ primerih znaša 73 cm, v primeru barskega miznega podnožja pa 108 cm. Poleg višine podnožja je pomembna tudi teža, saj v primeru pretežkega podnožja mizo zelo težko premikamo. Normalna teža kovinskega znaša cca 15 kg.

Bodite brez skrbi! V kolikor ne veste, katero mizno podnožje izbrati, vam z veseljem pomagamo. Kontaktirajte nas preko elektronske pošte info@stoli-mize.si ali pokličite na 051 310 385.

Back To Top