skip to Main Content

Počivalniki
Vsak izmed nas si v lastnem domu želi počivalnik, za daljši počitek ali le za tren.

Pri nas najdete počivalnik za vse okuse, za tiste, ki iščejo nekaj modernega, kakor za tiste ki iščejo nekaj bolj klasičnega. Na trgu so že od nekdaj, vse se je začelo z predelavo klasičnih stolov v gugalnike.

Počivalniki nekateri jim pravijo tudi ležalniki so nenadomestljivi del pohištva predvsem pri starejši populaciji.

Razlika med počivalniki in ležalniki je predvsem v :

  • na ležalniku predvsem ležimo, medtem ko na počivalniku lahko tudi sedimo
  • počivalnik je lahko prisoten pri vsakem interieru
  • počivalnik je manjši in zajema manj prostora

Razlika med počivalniki in ležalniki danes in nekoč je, da predvsem bolj prevladujejo modernejši materiali kot je kovina, plastika, blago, usnje,.. Pri nas dobite vse od klasičnega počivalnika do modernega.

Udobni in nepogrešljivi stoli v našem domu odlično dopolnjujejo kavče ali postanejo glavno pohištvo v dnevni sobi, pisarni, ali kabinetu. Počivalnike ali gugalnike lahko kombinirate s preostalim pohištvom. Dejstvo pa je ,da zavzamejo več prostora kot navadni stoli, in jih ne moremo enostavno pospraviti kot lahko to storimo z zložljivi stoli.

Počivalniki so zelo priročni, obenem pa nepogrešljiv atribut našega ambienta, na katerega se hitro navadimo. Od njega se je nemogoče ločiti, in velikokrat se kregamo kdo bo zasedel mesto na njem a nič hudega, v kolikor boste ugotovili, da je en premalo, lahko pozneje nabavite še enega. Počivalniku mora vsekakor delati družbo klubska mizica saj imate tako poleg udobja še odlagalni prostor. Eden izmed najbolj poznanih počivalnikov je gugalnik. Gugalnik je zelo koristen in ima več prednosti. Prič je zelo izviren in čudovit element v notranjosti doma. Drugič je preprost a učinkovit tip simulatorja. Tretjič, je zelo udobno mesto za sprostitev, branje knjig, poslušanje glasbe,..

Iz česa so narejeni počivalniki, gugalniki?
Pri izdelavi počivalnikov prevladujejo predvsem materiali kot so les, kovina, pvc, ratan,.. Najbolj prodajni so modeli iz naravnega lesa, kateri se razlikujejo po estetskem videzu, vendar so njihove cene višje od cen gugalnikov iz vezanega lesa ali kovine. Glavne prednosti vezanega lesa so moč in lahkotnost. Gugalni stol iz vezanega lesa ima visoko odpornost na vlago, kar znatno podaljša njegovo življenjsko dobo. Prednost takšnega pohištva je tudi v tem, da je izdelano iz okolju prijaznih materialov, zato ne potrebuje posebne nege.

Razlogi zakaj se odločiti za nakup počivalnika ali gugalnika:

  • Blagodejno vpliva na in živčni sistem človeka
  • Ustvarjajo odlične pogoje za udobno bivanje
  • Lahko jih uporabljamo v zaprtih in odprtih prostorih
  • Uporabljajo jih različne starostne kategorije
  • So zanesljivi in varni
Back To Top