skip to Main Content

Prikazovanje 1–12 od 18 rezultatov

LESENI STOLI
Leseni stoli stoli imajo najdaljšo tradicijo, za ljubitelje modernejšega pohištva pa so to stari stoli, toda klasični stoli iz naše ponudbe pa še vedno kljubujejo času. Leseni kuhinjski stoli so skozi čas doživeli kar nekaj sprememb npr slamanto sedalo je zamenjalo oblazinjeno. Leseni stoli za jedilnico nam še vedno pričarajo največ topline. Kljub nenehnim pojavljanju novih materialov na trgu so leseni stoli še vedno najbolj iskani.

Vsekakor si ne gre predstavljati gospodinjstva, da ne bi bili v njih leseni kuhinjski stoli. Les velja še vedno za najbolj pristen material in nas z njegovimi lastnostmi povezuje z naravo.

Leseni stoli za jedilnico imajo kar nekaj prednosti pred ostalimi:

  • sedenje na lesenih stolih na pričara topel občutek
  • stoli iz lesa so ponavadi lažji v primerjavi z kovinskimi
  • stole iz lesa je lažje obdelovati in vzdrževati
  • odlično kljubujejo različnim modernejšim materialom

Klasični stoli so vsekakor garancija za zadovoljstvo, preverite našo pestro ponudbo, kjer je kvaliteta skladna z ceno.

Leseni kuhinjski stoli so preverjena izbira in garancija za prijetno, domače vzdušje v vaši jedilnici. To pa še ne pomeni da je les izven mode. Leseni kuhinjski stoli za jedilnico znajo zapeljati z novimi modernimi trendovskimi linijami ki jih dopolnjujejo žive barve in kombinacije različnih materialov. Posebej vas bo navdušila kombinacija lesenega ogrodja in sedala iz umetnih materialov, ki jih je mogoče združiti z raznolikim pohištvom. Če pa ste ljubitelji bolj klasičnih rustikalnih dizajnov ste lahko brez skrbi saj ste na pravem mestu. Pri nas nudimo širok izbor klasičnih lesenih stolov.

Zgodovina lesenih stolov.
Lesen stol je eden najstarejših kosov pohištva, ki so ga uporabljali že v času tretje egipčanske
dinastije pred več kot 4500 leti, [2] pri čemer pa je bil skozi večino zgodovine simbol moči, ki so ga posedovali in uporabljali zgolj vladarji – navadni ljudje so sedeli na klopeh ali tleh

Najbolj znan leseni stol.
Eden izmed najbolj poznanih lesenih stolov je stol Thonet. Izdelal ga je priznani mizar in inovator avstrijsko-nemškega rodu Michael Thonet. Njegovi stoli se izdelujejo še dan danes.
Iz katerega lesa so izdelani leseni klasični stoli?
Pri izdelavi lesenih stolov še vedno prevladuje bukov les, to pa predvsem ker je najlažje za obdelovati in je cenovno bolj ugoden od hrastovega ali orehovega lesa. Bukov stol z lahkoto obarvamo v različne barvne odtenke od klasičnih do tistih najbolj kričečih odtenkov. Z barvanjem lesa v bistvu preobrazimo stole tako, da klasični stoli postanejo moderni stoli. Pri barvanju stolov moramo paziti da se ne bodo razlikovali od jedilne mize.

Ali so leseni klasični stoli samo za klasične ambiente?
Leseni stoli imajo najdaljšo tradicijo,in so praktično večni, skozi čas pa doživljajo razne preobrazbe. Včasih je veljalo pravilo, da lesen stol spada samo k leseni mizi, danes pa to ne velja več. Jedilnice postajajo vedno bolj raznolike oziroma moderne, kar pomeni da kombiniramo lesene stole z kovinskimi mizami, ter kovinske stole z kovinskimi mizami, vedno je več tudi novih materialov kot so steklo,plastika,… Preobrazbo so dobili tudi leseni barski stoli. Včasih so bili samo leseni sedaj pa se jih kombinira z ostalimi materiali, kovina, pvc,..

Back To Top