skip to Main Content

Pri nas lahko izbirate med masivnimi ploščami, furniranimi ploščami, melaminskimi ploščami, HPL-ultrapas ploščami, Max kompakt ploščami, verzalit miznimi ploščami…
Mizne plošče so različnih barv, oblik, dimenzij, debelin.

Mizna plošča predstavlja glavni del mize saj se praktično vse dogaja na njej. Plošča za mizo mora prenesti razne obremenitve od temperaturnih do raznih površinskih. Podnožje za mizo je lahko leseno, danes pa prevladuje predvsem kovinsko. Mizne plošče in podnožje se morajo med seboj usklajevati tako estetsko, kot tudi funkcionalno.

Kakšno mizno ploščo izbrati za vaš gostinski lokal?
Včasih so v gostinskih lokalih prevladovale predvsem masivne ali furnirane mizne plošče. S časom in modernizacijo materialov pa so prišli novi materiali, kovina, ter pvc. Danes pa imamo kar širok nabor materialov. Mizna podnožja so predvsem tista, katera narekujejo iz katerega materiala bo mizna plošča.

V kolikor imate lokal, kjer strežete gostom samo v notranjih prostorih in se še dodano poslužujete pokrivnih zaščitnih prtov potem je že mizna plošča iz iverala, zarobljena z abs robom čisto dovolj.

Taka plošča obstaja v različnih dekorjih in je cenovno zelo dostopna. Take mizne plošče imajo večinoma vse jedilne mize ali klubske mizice. Boljša različica iveral miznih plošč je ultrapas plošča. Gre za plošče z enakim dekorjem, kot so iveral le, da te imajo površino zaščiteno proti obrabi, obstojne proti vlagi,..

Če želite, da v lokalu prevladuje domačnost in toplina vam vsekakor svetujemo mizne plošče iz masivnega lesa ali furnirane mizne plošče.. Masivne plošče so najbolj pogoste na štirioglatih mizah in se najbolj ujemamo z lesenim ogrodjem mize. Izdelujemo jih lahko v različnih barvah in odtenkih.

Načeloma vse zgoraj omenjene plošče so večina bolj primerne za uporabo v notranjih prostorih. Kot vem pa, danes ima že skoraj vsak gostinski lokal zunanjo teraso oziroma svoje zunanje prostore. Tukaj pa morajo mizne plošče prenesti bistveno večje obremenitve. Temu primerne so compact ali werzalit mizne plošče. Mizne plošče Compact spadajo med najbolj vzdržljive plošče. Odporne na udarce in praske, zvijanje, temperaturo, topila, kemikalije,.. Mizne plošče so zelo obstojne v vseh vremenskih pogojih in izjemno preproste za čiščenje. Zelo podobno velja za werzalit plošče. Compact plošče so tanjše in delujejo bistveno bolj elegantno kot moderne jedilnice.

Kakšno dimenzijo mizne plošče izbrati?
Dimenzija mizne plošče je odvisna tudi od velikosti miznega podnožja. Torej morata biti podnožje in mizna plošča skladna. V kolikor v gostinskem lokalu strežete samo kavo bodo dovolj mizne plošče manjših dimenzij. V kolikor pa strankam nudite kosila ali večerje svetujemo mizne plošče vsaj dimenzij 80×80 ali 90×90 cm. Oglate mizne plošče delujejo bolj trdno in stabilno in so boljša izbira za mize kjer gostje obedujejo. Okrogle plošče pa ustvarjajo enakopravnost in elegantnost, in so odlična izbira za manjše pogostitve, kave, slaščice, prigrizke,..

Back To Top