skip to Main Content

Vrtni stoli imajo zelo močen vpliv na udobje in prijetno počutje ob sedenju z družino ali druženju z prijatelji ob skupnih obedih na zunanji terasi ali vrtu vašega doma ali gostinskega lokala. Vrtni stoli naj bodo kar se da udobni za sedenje, preprosti za vzdrževanje čez zimo. Različni vrtno stoli imajo različne lastnosti. Nekateri so nakladni in jih lahko naložimo enega na drugega in s tem prihranimo na prostoru, še posebej pozimi, ko jih ne potrebujemo. Nekateri imajo rokonaslone kar pripomore k večji udobnosti.

Iz česa so narejeni vrtni stoli
Vrtni stoli morajo biti izdelani iz bolj vzdržljivih materialov kot so izdelani kuhinjski stoli ali moderni stoli. To pa predvsem ker so veliko bolj izpostavljeni različnim vremenskim vplivom. Najpogosteje uporabljeni materiali so:

  • PVC
  • KOVINA
  • RATAN
  • TROPSKI LESOVI

Izbira materiala je odvisna predvsem od želja oziroma stila posameznika. Kovinski vrtni stoli imajo klasičen romantično malce hladnejši pridih, medtem, ko leseni vrtni stoli pričarajo občutek topline in domačnosti. Stoli izdelani iz umetnega ali naravnega ratana izžarevajo toplino s pridihom eksotike iz toplih krajev. Za tiste, ki se navdušujete nad modernostjo in sodobnostjo so stoli iz PVC-ja ali podobnih umetnih materialov odlična izbira.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu vrtnega pohištva?
Pri nakupovanju vrtnih stolov lahko opazite, da se v marsičem razlikuje od nakupovanja notranjih stolov. Pred izbiro stolov moramo najprej oceniti za kakšen namen jih bomo potrebovali in koliko časa bomo preživeli zunaj. Le tako boste dobili odgovor, kateri material je za vaše potrebe najprimernejši. Veliko strank prisega le na videz pri izbiti vrtnih stolov, toda to ni dovolj. Ker so stoli zunaj izpostavljeni vremenskim vplivom je prav, da investirate v kvalitetno vrtno pohištvo, ki se bo tem vplivom dobro zoperstavilo. V kolikor boste vrtne stole uporabljali za kratek čas in ste pripravljeni jih spravljati po vsaki uporabi, potem so leseni zložljivi stoli prava izbira za vas. V kolikor pa vas pospravljanje po vsaki uporabi ne mika vam svetujemo vrtne stole iz kovine, pvc-ja, ratana,.. Če pa prisegate na les svetujemo izbiro vrtnih stolov izdelanih iz tropskih lesov. Seveda morate poskrbeti tudi, da bo vrtno pohištvo udobno. V ta namen lahko na vrtne stole namestimo tkanino, ki je v večini primerov podložena in tako zagotavlja veliko mero udobja.

Ali so vrtni stoli primerni kot gostinski stoli?
Vrtni stoli iz naše ponudbe so definitivno primerni tudi kot gostinski stoli. Težko si predstavljamo terase gostinskih lokalov, restavracij in hotelov brez vrtnih stolov. Vrtni stoli za gostinstvo morajo prenesti veliko večje obremenitve od navadnih vrtnih stolov za domačo uporabo. Poleg tega pa morajo biti udobni in estetsko privlačni. Med najbolj iskanimi materiali sta na primer plastika in aluminij ter ratan. Ti materiali so primerni za vse, ki želite lahko in vzdržljivo in cenovno precej dostopno vrtno pohištvo.

Skladiščenje vrtnega pohištva
Pri nakupu vrtnega pohištva ne smemo pozabiti na skladiščenje. Še posebej to velja za gostinske vrtne stole, kjer je potrebno skladiščiti večjo količino stolov. V takih primerih se za zelo praktične stole izkažejo nakladalni vrtni stoli. Primerno zloženi stoli en na drugega zavzemajo zelo malo prostora in lahko na začetek nove sezone čakajo pod nadstreški lokalov. Da bodo vrtni stoli vam služili na čim daljši rok jih zaščitite pred dežjem, zmrzaljo in umazanijo.

Blagovna znamka boljša kvaliteta
Ko izdelke, ki jih oblikujejo priznane znane blagovne znamke primerjamo s cenejšimi alternativami bomo razliko opazili skoraj takoj. Proizvajalci vrtnih stolov, ki slovijo po visokokakovostnih stolih se moraj vsak dan boriti za kupce in za svoj imidž. Ne morejo si privoščiti lansiranja serije vrtnih stolov nižjega razreda, ki bodo preprosto nezanesljivi iz vidika estetike in trajnosti. Po drugi strani proizvajalci vrtnih stolov iščejo prihranke za optimizacijo končne cene stolov. Zaključek tega je , da kupujte zanesljive stole, katere boste dolgo in uspešno uporabljali. Navsezadnje gre za enkratno naložbo, ki bi morala zvesto služiti dolga leta.

Back To Top