skip to Main Content

Prikaz vseh 9 rezultatov

Klubske mizice enega izmed najpomembnejših kosov pohištva vsake dnevne sobe. Po navadi vsaka dnevna soba vsebuje vsaj eno klubsko mizico, ki je stilsko in barvno skladna z ostalim pohištvom. Mizice služijo kot priročno odlagališče za revije, časopise, pijače prigrizke,.. Klubske mizice svoje mesto najdejo tudi v drugih prostorih, kot na primer v avlah hotelov ali v pisarnah kjer strankam ustvarijo bolj domače in prijetno okolje.

Kakšno klubsko mizico izbrati?
Kupci se vedno sprašujejo kašno mizico kupiti oziroma kaj izbrati. Da bo izbira lažja vam ponujamo nekaj smernic, ki vam bodo v pomoč pri iskanju popolne mizice.

 • Upoštevajte stil preostalega pohištva in barv v vaši dnevni sobi
 • Premislite zakaj boste klubsko mizico uporabljali-vam bo služila le za občasna odlaganja skodelic, daljincev ,časopisov, ali jo boste imeli za občasne pogostitve, družinske igre ali za knjižne police.
 • Pomembno je koliko prostora želite nameniti klubski mizici, važno je, da se boste okrog nje gibali brez težav in udobno sedeli na sedežni garnituri.
 • Kakšna mizica vam je všeč okrogla ali oglata?

Kako izbrati klubsko mizico?
Najprej nekaj splošnih smernic, ki vam bodo pomagale pri iskanju popolne mizice za vašo novo ali prenovljeno dnevno sobo:

 • Upoštevajte slog preostalega pohištva in barve v svoji dnevni sobi
 • Dobro razmislite, kako boste svojo sedežno garnituro uporabljali – vam bo služila le kot občasno odlagališče za nekaj skodelic kave ali jo boste uporabili tudi za občasne pogostitve, kot podlago za namizne igre ali improvizirano knjižno polico
 • Premislite tudi o tem, koliko prostora želite nameniti svoji klubski mizici ter koliko ga sploh lahko, da se boste še vedno brez težav gibali po dnevni sobi in uporabljali preostalo pohištvo, obenem pa udobno sedeli na sedežni garnituri
 • Želite okroglo ali oglato mizico?

Naj vas ta vprašanja ne skrbijo. Da bo vaš nakup lažji in enostaven vam bomo pomagali z najbolj pomembnimi točkami ki jih morate upoštevati.

Izberimo pravi material.
Moderne klubske mizice so izdelane iz različnih materialov. Še vedno pa prevladuje LES, KOVINA in STEKLO. Vsak izmed naštetih materialov ima svoje prednosti. Lesene klubske mizice nam pričarajo toplino in domačnost zato veljajo za ena izmed najbolj priljubljenih izbir, bodisi okrogle ali pravokotne. Izbirate lahko med različnimi lesovi prevladuje predvsem bukov ali hrastov les. Klubske mize iz masivnega lesa izražajo različne stile oziroma sloge, od rustikalnega stila, do čistih linij z skandinavskim pridihom. Masivne plošče so priljubljene predvsem zaradi obstojnost, dejstvo pa je da niso vsi lesovi enako trdni. Bolj odporni oziroma trdni lesovi so bukev, hrast, akacija, medtem ko je smreka bistveno mehkejša.

Alternativa masivnim mizicam so modeli iz lesenih plošč, ki so ponavadi tudi cenejši. Plošče iz mediapana ali bolj znane pod kratico MDF so plošče iz lesnih vlaken. Ponašajo se z boljšimi lastnostmi od iveral plošč, so bolj odporne na vlago in udarce. Njihova obdelava je zelo preprosta zato se vedno več proizvajalcev odloča za te v kombinaciji z ostalimi materiali. V naši ponudbo boste našli kakovostne klubske mizice oplemenitene z modernimi materiali, katere ponujajo odlično razmerje med ceno in kvaliteto.

V kolikor so v vašem stanovanju že moderni stoli je smiselno, da se odločite za bolj moderne klubske mizice, še posebej to velja za kovinske klubske mizice ki delujejo bolj minimalistično in izražajo bolj hladnejše tone. Če bi vseeno radi imeli popestritev, vas bo navdušila kombinacija jekla ali aluminija ter lesnih plošč. Mizice iz kovine so priljubljene zaradi vzdržljivosti in daljše življenjske dobe, poleg tega je njihovo vzdrževanje je enostavno, dovolj sta že voda in krpa.

Steklene klubske mizice so svoj razcvet doživele v 80. letih prejšnjega stoletja, priljubljene so še danes. Steklene površine prostor optično oprejo, obenem pa ne ostanejo neopažene temveč izžarevajo eleganco. Kombinacija med steklom in kovino so neskončne v naše bivalne prostore vnašajo široko pestrost barv slogov in stilov. Glede odpornosti na prask je steklo na prvem mestu, prenese tudi manjše udarce. Vzdrževanje steklenih površin pa je enostavno.

Poiščite model, ki bo ustrezal vašim željam in potrebam.
Pogosto se nam zdi, da pri izbiri klubske mizice nimamo kaj dosti za premisliti, vendar večinoma ni tako. Dobro premislite koliko in kako preživljate čas v dnevni sobi, v kakšnem številu, ter kako pogosto jo boste morali premikati. Za izredno funkcionalne in praktične so se izkazale klubske mizice na kolesih. Premikanje le teh ob sesanju in čiščenju je preprosto, mizice boste tudi hitro premaknili, ko bodo otroci potrebovali več prostora za igranje.

Okrogla ali pravokotna klubska mizica?
Opremljevalci notranjih prostorov pravijo, da okrogla površina vpliva na boljši vtis domačnosti in lajša komunikacijo enako velja za jedilne mize. Kombinacija več manjših zaobljenih mizic na različnih višinah ustvarja privlačno in zanimivo kombinacijo v vaši dnevni sobi. Pravokotne vrhnje plošče svoj prostor najdejo vizualno prečiščenih dnevnih sobah on so boljša rešitev za ambiente kje je manj prostora.

Katera je prava velikost klubske mizice?
Poleg stila, oblike, materiala in tipa klubske mizice velja posebno pozornost nameniti tudi velikosti klubske mizice. Svetujemo da upoštevate naslednje nasvete:

 • Klubska miza v dnevni sobi naj bo nekaj centimetrov nižja od vašega kavča oziroma sedežne.
 • Klubska mizica naj bo odmaknjena od sedalnega dela približno pol metra, na tak način se boste lahko brez napora stegnili in dosegli stvari na njej.
 • Med klubsko mizico in drugim pohištvom naj bo prostora okoli en meter, to vam omogoča lažji
  prehod mimo brez zaletavanja.
 • Velikost klubske mize v dnevni sobi naj bo sorazmerna z velikostjo kavča ob katerem stoli. Velja zlato pravilo, da dolžina mizice naj znaša okoli dve tretjini dolžine vaše sedežne.

Negovanje klubske mizice.
Vaša klubska mizica je kos pohištva, ki povezuje dnevno sobo, obenem predstavlja kombinacijo stila ter praktičnosti. To je prostor za odlaganje kave, čajev, prigrizkov, primerna je celo za uživanje v tv večerji. To pa tudi pomeni da se na njih nabirajo tudi madeži. Najbolj praktično in najbolj pogosto je čiščenje z volneno krpo, večjo umazanijo lahko odstranite z vlažno krpo. Poleg vode si pomagajte pri čiščenju z blagimi univerzalnimi čistili. Počiščenju z vlažno krpo obvezno naj sledi brisanje z suho krpo.

Back To Top