skip to Main Content

Prikazovanje 1–12 od 21 rezultatov

MODERNI STOLI
Moderni stoli za jedilnico, restavracije, gostinske lokale in hotele.
Smisel bivalnih prostorov in opreme v njih je nekaj elegantnega in udobnega. Funkcionalni,
moderni in udobni stoli bodo vaše bivalne prostore spremenili v oazo miru in topline.
Opremite svoj gostinski ali zasebni prostor z našimi modernimi stoli, moderne oblike izražajo vaš osebni stil, ki je prefinjen, uravnotežen in moden.

Že sama beseda moderni stoli, pomeni da gre za stol, ki je trenutno skladen z modo in se razlikuje od ostalih stolov. Vsekakor v moderno kuhinjo spada moderen kuhinjski stol.

Moderni jedilniški stoli imajo naslednje posebnosti :

  • oblika stola odstopa od klasičnih oblik
  • prevladujejo modernejši materiali v kombinaciji z lesom
  • skladni so z modernejšim pohištvom
  • dizajnersko so oblikovani
  • moderen stol je ponavadi dražji od navadnega kuhinjskega stola

Moderni stoli so vse popularnejši tudi v kuhinjah. Krasi jih dizajn po zadnjih modnih smernicah, predvsem pa gre za stole ki jih poleg modernosti odlikuje praktičnost, trdnost in preprostost vzdrževanja. Moderni stoli se lahko uporabljajo za moderne jedilnice ali pa za klasične ambiente. Če želite svojo kuhinjo popestriti z živimi barvami, stilskim oblikovanjem, obenem pa uživati v praktičnosti uporabe, so moderni kuhinjski stoli prava izbira za vas.

Na kaj moramo biti pazljivi pri izbiri stolov za kuhinjo in jedilnico?
Največ časa preživite z vašo družino ali prijatelji v vaši jedilnici. Zato je zelo pomembno ,da so vaši kuhinjski stoli ali jedilni stoli udobni. Nakup stolov v današnji poplavi ponudnikov vsekakor ni enostaven. Pri nakupu je dobro, da upoštevamo nekaj dejavnikov.

Kakšne dimenzije naj bodo kuhinjski, jedilni, moderni, leseni stoli?
Vsekakor velja pravilo, da širše sedalo je udobnejše od ožjega. Priporočljiva širina je nekje od 38 cm navzgor, isto velja za globino stola ta naj bo nekje med 38-40 cm vsaj. Zelo pomembna je tudi višina sedalnega dela. Pri tem moramo gledat da je tudi da so jedilne mize standardnih višin, za stole velja, da so standardne višine tipičnega stole nekje približno 45 cm.

Iz česa so lahko izdelani moderni stoli?
Leseni, kovinski, plastični jedilni stoli in tu še ni konec materialov iz katerih so narejeni. Za kateri material se odločiti? To je odvisno predvsem od vaših želja oziroma okusa. Poleg modernosti, lepote je treba gledati tudi na praktičnost. Moderni stoli največkrat sledijo zadnjim modnim smernicam, so zelo bogati, modernih barv in so zelo udobni, še poseben oblazinjeni. Odlično se podajo v vašo moderno jedilnico, ni nujno pa da bodo idealni za vašo kuhinjo. Razlogov je več, predvsem pa v kuhinji se stoli zaradi kuhanja prej umažejo kot v vaši jedilnici. Moderni leseni stoli ali plastični se obnesejo boljše saj je čiščenje lažje oziroma enostavnejše. Isto velja za barske stole. Kovinski barski stoli se lažje vzdržujejo oziroma čistijo kot leseni barski stoli.

Kakšne barve stolov kupiti?
Prednost modernih stolov je predvsem v tem da sledijo modernim smernicam. To pomeni predvsem, da so dobavljivi v barvah katere so trenutno moderne. Definitivno modernim barvam sledijo tudi proizvajalci ostalega pohištva kot so kuhinje, spalnice, dnevne sobe,.. Pri izbiri torej se moramo ravnati po barvah ostalega pohištva oziroma tistega kateri prevladuje. Je pa res, da danes pravil v modernih ambientih praktično ni, kar vam daje še več svobode pri izbiri vašega pohištva. Torej tudi če imate klasično kuhinjo to še ne pomeni da v njo ne sodijo moderni stoli ne sodijo. Bodite drzni in sledite vašim okusom in željam.

Back To Top